Přechod státní správy na nové domény

oddělení 5903 - Provoz a uživatelská podpora Státní pokladna
oddělení 5903 - Provoz a uživatelská podpora Státní pokladna

Vydáno

Ministerstvo financí informuje, že plánuje během podzimu 2024 postupně aplikovat změny vyplývající z Usnesení Vlády České republiky ze dne 16. srpna 2023 č. 578 o harmonogramu migrace ústředních orgánů státní správy na jednotnou státní doménu „gov.cz“, a z dalších technických podmínek a pravidel komunikace informačních systémů, které stanovuje zákon č. 365/2000 Sb. o informačních systémech veřejné správy, zejména povinnost publikovat služby ISVS jednotlivým uživatelům prostřednictvím Centrálního místa služeb. 

Změny se budou týkat zejména následujících oblastí:

  • Publikace webových služeb v doménách gov.cz a cms2.cz (webové služby budou dostupné na adresách portal3.statnipokladna.gov.cz a portal3.statnipokladna.cms2.cz a budou přístupné jak z prostředí internetu, tak z prostředí CMS2), které na začátku roku 2025 nahradí stávající adresu portal3.statnipokladna.cz,
  • Přesun Portálu IISSP do prostředí CMS2 na adresu portal.statnipokladna.cms2.cz,
  • Portál CSÚIS je již nyní provozován na cílové adrese portalcsuis.statnipokladna.gov.cz.

Změny se budou týkat pouze nastavení komunikační infrastruktury a nebudou mít dopad na funkcionality správy Zodpovědných osob nebo předávání výkazů.

Rozsah změn i detailní harmonogram bude v dostatečném předstihu publikován na webových stránkách státní pokladny a formou notifikací garantům příslušných oblastí.

Zdroj: MF – Kompetenční centrum IISSP, kc.iissp@mfcr.cz